Bagaimana Seorang Pelajar Menjana 4 Angka Sebulan Dengan Hanya Menjual Ebook?

Jual sendiri jer! Tanpa JV dengan otai!

Tahukah Anda?

Statistik Jualan Ebook Amerika Syarikat ualan Ebook Di US Pada Tahun 2011 – USD 910 Juta
Anggaran Firma Forester, Jualan Ebook Mencapai USD 9.7 Billion Pada Tahun 2016
23%. Tahukah anda apa maknanya?

Jualan ebook/buku digital sekarang ini lebih laris berbanding dengan jualan buka fizikal di kedai dan keuntungan yang bakal anda dapat juga adalah 100%. Tidak seperti buku fizikal di mana ianya ada royalti dan royalti ini lebih kurang 10-15% sahaja dari keuntungan buku.


Dari Meja SOHO :Faiz Alias
Tarikh: 
RE: Bisnes Ebook

Nama saya Faiz. Terlibat dalam dunia bisnes dan dunia blogging pada tahun 2013 sehingga sekarang. Saya juga mula menjual ebook sejak tahun 2013. Antara ebook terbitan saya sendiri pada masa itu adalah RahsiaMurahnya.my (sudah ditutup) dan juga Buat Duit Blog.

Dalam tempoh kurang dari setahun, saya berjaya menjana 5 angka dari ebook Rahsiamurahnya dan di ikuti pula dengan ebook Buat Duit Blog. Hasil dari keuntungan ini, maka saya kembangkan lagi bisnes sedia ada.

Mitos mengatakan, jika kita nak jual ebook dan jana 4 angka setiap bulan, kena JV dengan otai. Bagi saya tidak perlu. Ikut saja teknik yang saya ajarkan dan anda boleh mula menjual ebook diri sendiri tanpa perlu ber”JV” dengan orang yang sudah ada nama.

Mahukah anda jika saya ajarkan kepada anda cara menulis ebook sendiri dan jualkannya sendiri sehingga capai 4 angka setiap bulan? 🙂

Kenapa Ebook dan Apa Kelebihannya?

Kenapa anda perlu pilih ebook sebagai bisnes sampingan anda?

Ingat ya. Bukan untuk kaya dengan bisnes ebook. Hanya untuk bisnes sampingan yang boleh datangkan income pasif kepada anda sahaja.

Tapi!

Tidak mustahil anda boleh jadi kaya dengan ebook jika ebook anda laris di pasaran!

Di sini saya senaraikan 5 SAHAJA kelebihan bisnes ebook yang mungkin akan menjadi bisnes sampingan anda!

✔ Mudah Urus: Dengan jual ebook, anda hanya sibuk untuk pertama kali sahaja yakni masa anda sedang siapkan ebook. Lepas siap anda boleh jual beribu-ribu naskah ebook anda yang sama kepada mereka yang berminat. Hanya perlu hantar link download sahaja atau akses kepada member untuk baca ebook anda.

✔ Kurang Risiko: Sebenarnya jual ebook ni adalah 100% tiada risiko untuk anda rugi. Anda hanya tulis sebuah ebook yang hanya memerlukan idea sahaja. Jika tiada jualan, anda tidak akan rugi apa-apa pun.

✔ Pasif Income: Ebook adalah satu bisnes yang boleh datangkan pasif income kepada anda. Pasif income bermaksud anda buat sekali dan anda akan dapat berkali-kali.

✔ Pasaran Luas dan Tiada Had: Ebook adalah pasaran yang sangat luas. Terutama jika anda pandai tulis dalam bahasa inggeris. Anda boleh pasarkan ke serata dunia ebook anda. Selain itu, jualan ebook anda juga tiada masa terhad. Walaupun anda tidur jam 3 pagi, ebook anda tetap akan terjual jika ada orang membelinya. Menarik bukan?

✔ Untung 100%: Ini yang paling penting. Keuntungan anda adalah 100% jika anda tidak buat jualan melalui affiliate. Jika anda buat jualan melalui affiliate mungkin keuntungan akan dibahagi separuh. Jika anda buat jualan diri sendiri, anda akan simpan keuntungan 100%. Ini bermakna, jika ebook anda harga RM50, anda akan dapat RM50. 🙂

Dengan Ini Saya Memperkenalkan,
“Panduan Bisnes Ebook”

Hasil Jualan Ebook

Berikut adalah beberapa bukti yang dan hasil jualan ebook.

Jangan “percayakan” gambar! Lihat video di bawah

Apa Yang Bakal Anda Pelajari Dalam Panduan Ini?

Dalam panduan ini, ada 9 modul kesemuanya. Dan ini yang bakal anda pelajari

Modul 1: Rahsia Bisnes Ebook

Pada topik ini saya akan menerangkan sikit kepada anda tentang bisnes ebook, apa itu ebook, potensi bisnes ebook, risiko bisnes ebook, dan sebagainya.

Modul 2: Mencari Idea Tajuk

Pada modul ini saya akan berikan anda idea bagaimana nak cari idea tajuk ebook. Di sinilah masalah utama mereka nak mencari idea tajuk. Jadi dengan teknik dan idea yang saya berikan, anda boleh mencari idea tajuk ebook dan menulis ebook anda.

Modul 3: 3 Cara Menulis Ebook

Pada modul ini saya akan mendedahkan tiga cara atau tiga kaedah yang boleh anda menjadi seorang penulis ebook.

Modul 4: Cara Hasilkan Ebook

Pada modul ini saya akan ajarkan anda cara mudah nak hasilkan ebook anda sendiri. Tak perlu nak guna software lain. Ikut saja cara saya ini.

Modul 5: 3 Cara Menjual Ebook

Pada modul ini, saya akan ajarkan kepada anda tiga “plan” cara menjual ebook. Dalam tiga cara tersebut, saya akan tunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh Jual ebook keuntungan lebih, risiko tinggi, Jual ebook keuntungan rendah, risiko rendah, Jual ebook keuntungan sikit, risiko tiada.

Modul 6: Membina Platform Jualan

Saya akan ajarkan kepada anda bagaimana nak membina platform jualan dan juga untuk kurangkan kos anda dalam membina platform jualan ini.

Modul 7: Membina Surat Jualan

Pada modul ini, saya akan ajarkan kepada anda bagaimana nak membina surat jualan yang berkesan supaya orang yang membaca penerangan anda mereka tidak sabar untuk membeli daripada anda.

Modul 8: Teknik Promosi

Pada modul ini, saya akan ajarkan kepada anda bagaimana nak promosikan ebook anda apabila sudah siap. Saya ceritakan tentang pengalaman sebenar saya menjual ebook.

Modul 9: Cara Dapatkan Testimoni

Pada modul ini, saya akan ajarkan kepada anda bagaimana cara nak dapatkan testimoni. Testimoni tidak wajib sebenarnya tetapi ia menguatkan lagi pembeli untuk beli ebook kita.

Offer Ebook Bersama Bonus Terhad – Anda akan dapat bonus bernilai lebih RM1000 semasa pembelian ebook ini…Jangan tunggu sampai jam di bawah tamat…

Bonus 1: Action Script Pro

Sejenis script action yang dipasang pada adobe photoshop untuk menghasilkan design ebook yang sangat cantik dan memukau mata

Bonus 2: Camtasi Studio 8

Camtasia Studio 8 di mana software ini digunakan untuk anda merakam skrin laptop anda untuk menghasilkan tutorial jika anda ingin menjual sesuatu tutorial dalam bentuk video.

Bonus 3: Magic eCover

Magic eCover ini adalah sejenis software yang anda boleh hasilkan design cover ebook anda tanpa menggunakan adobe photoshop! Lihat laman web ini >>> www.instantecoverwizard.com

Bonus 4: Panduan Ecover Pro

Panduan eCover Pro ini saha hasilkan sendiri untuk anda secara ringkas bagaimana nak jadikan ebook cover anda dengan lebih menarik dan sempurna. Bonus tambahan untuk anda jika anda pandai design.

Bonus 5: Scipt Auto Update Tarikh

Script auto tarikh update ini adalah untuk menampakkan ebook anda sentiasa evergreen tanpa. Ebook anda akan sentiasa nampak seperti di update setiap masa.

Bonus 6: Video Scribe Pro

VideoScribe Pro ini adalah sejenis software yang dikatakan hebat di mana anda boleh hasilkan animasi video yang sangat menarik dan tertawan. Boleh gunakan untuk promosikan ebook anda nanti. Lihat software tu di sini >>> https://www.ilancee.com/Software/1/berikan-anda-Software-animasi-videoscribe

Berminat dengan bonus di atas? JANGAN TUNGGU sampai jam di bawah tamat!

Apa Kata Mereka Yang Sudah Mendapatkannya?

Berapakah Pelaburan Anda?
Hanya  RM150 RM50

Comments

comments